Interneto svetainės privatumo politika

PATVIRTINTA

Skuodo socialinių paslaugų šeimai centro direktoriaus

2020 m. spalio 5 d. įsakymu Nr. V1-198

 

INTERNETO SVETAINĖS PRIVATUMO POLITIKA

 

Skuodo socialinių paslaugų šeimai centras rūpinasi Jūsų informacijos apsauga ir laikosi Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją. Norėdami sužinoti daugiau, atidžiai perskaitykite šią interneto svetainės privatumo politiką (toliau – privatumo politika).

Šioje privatumo politikoje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šios privatumo politikos dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šios privatumo politikos pabaigoje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šioje privatumo politikoje reiškia mūsų įstaigą, kaip nurodyta šio pranešimo 1 punkte.

Jei nesutinkate su šia privatumo politika ir joje aprašytu asmens duomenų tvarkymu, prašome nesilankyti Interneto svetainėje ir/ar nesinaudoti mūsų paslaugomis.

  1. Kas yra atsakingas už Jūsų duomenų apsaugą?

Duomenų valdytojo pavadinimas: Skuodo socialinių paslaugų šeimai centras

Juridinio asmens kodas: 300620342

Adresas: Šatrijos g. 3-2, Skuodas

El. pašto adresas: svdcentras @gmail.com

 

  1. Kodėl renkame duomenis apie Jus?

Mes teikiame viešą prieigą prie interneto svetainės http://skuodospsc.lt (toliau – „Svetainė“), ją palaikome, tobuliname ir užtikriname jos saugą. Jūs, naršydami mūsų Svetainę sudarote su mumis sutartį, kuria gaunate prieigą prie Svetainės turinio ir sutinkate su teisės aktų nustatytomis jos naudojimo sąlygomis, įskaitant, bet neapsiribojant autorinių teisių sąlygomis ir šioje privatumo politikoje pateikiamomis asmens duomenų apsaugos bei privatumo sąlygomis.

Mums reikia rinkti, naudoti ir saugoti informaciją apie Jus siekiant:

  • valdyti, tobulinti ir optimizuoti mūsų Svetainę ir jos vartotojų patirtį;
  • atsakyti į Svetainės lankytojų paklausimus, pasiūlymus;
  • suprasti naršymo tendencijas, įvertinti mūsų auditorijos dydį ir naudojimo modelius, suprasti mūsų vartotojų norus, pageidavimus;
  • pagerinti Svetainės veikimą ir išvaizdą, kurti naujas funkcijas ir funkcionalumą;
  • apsaugoti mūsų teises ir turtą, susijusius su Svetaine;
  • laikytis teisinių įsipareigojimų, spręsti bet kokius ginčus, kurie gali kilti su Jumis ar trečiosiomis šalimis, ir įgyvendinti savo teises, atsirandančias dėl visų tarp Jūsų ir mūsų ar tarp mūsų ir trečiųjų šalių sudarytų sutarčių.
  1. Kokią informaciją mes renkame, naudojame ir saugome apie Jus?

Kai naršote Svetainėje mes galime naudoti technologijas (Jūsų naršyklės Svetainei pateikiamų užklausų analizę, slapukus ir pan.), kurios automatiškai surenka:

  • naudojimo duomenis: kai įeinate į Svetainę, mes galime automatiškai surinkti tam tikrus duomenis apie jūsų prieigą prie Svetainės ir jos naudojimą (pvz., įėjimo ir išėjimo nuorodų URL, turinys ir puslapiai, prie kurių Jūs prisijungiate Svetainėje, prieigos datos ir laikai ir pan.);
  • informaciją apie įrenginį: kai įeinate į Svetainę, mes galime automatiškai rinkti informaciją apie Jūsų įrenginį ir interneto ryšį (pvz., naudojamo kompiuterio ar mobiliojo prietaiso tipą, operacinės sistemos versiją, įrenginio identifikatorių, naršyklės tipą, kalbą ir pan.).

Kai savo iniciatyva pasinaudojate Svetainės funkcionalumu, pvz., formomis, kurios skirtos pateikti mums paklausimus, pasiūlymus arba parašyti žinutę Svetainėje nurodytais kontaktiniais elektroninio pašto adresais, renkami šie Jūsų duomenys:

  • identifikaciniai duomenys (vardas, pavardė);
  • kontaktiniai duomenys (el. pašto adresas, telefonas);
  • bet kokie kitokie Jūsų iniciatyva pateikti duomenys, kuriuos Jūs laikote reikšmingais teikiamo paklausimo ar pasiūlymo kontekste.
  1. Ar renkame jautrią asmeninę informaciją?

Ne.

  1. Ar naudojame slapukus?

Slapukais (angl. cookies)  vadinami nedideli informacijos failai, atsiųsti į Jūsų įrenginį (kompiuterį ar mobilųjį telefoną) iš Jūsų lankomų svetainių. Slapukai nekelia jokios grėsmės įrenginiams. Lankant svetainę Jūsų interneto naršyklė nuskaito slapuką ir pateikia informaciją, pavyzdžiui, atpažindama Jus kaip svetainės lankytoją ir pritaikydama svetainės turinį pagal Jūsų poreikius.

Prieš Jums pradedant naudotis mūsų Svetaine, mes turime gauti Jūsų sutikimą naudoti slapukus. Dėl šios priežasties mūsų Svetainėje atsiveria langas, kuriame Jūs informuojami apie slapukų naudojimą ir Jūsų prašoma sutikti su slapukų naudojimu, paspaudus mygtuką „sutinku“ arba „nesutinku“. Jei nesutiksite, tačiau toliau naršysite Svetainėje, bus laikoma, kad Jūs sutikote su slapukų naudojimu.

Kaip ir kokius mes naudojame slapukus?

Kai prisijungiate prie Svetainės galime išsiųsti vieną ar kelis slapukus – mažus tekstinius failus, kuriuose yra raidžių ir skaitmenų simbolių eilutė. Galime naudoti ir sesijos slapukus, ir nuolatinius slapukus. Uždarius naršyklę, sesijos slapukas dingsta. Nuolatinis slapukas lieka uždarius interneto naršyklę ir gali būti naudojamas Jūsų interneto naršyklėje tolesniuose apsilankymuose Svetainėje. Nuolatiniai slapukai gali būti pašalinti per Jūsų naudojamos interneto naršyklės nustatymus. Peržiūrėkite savo interneto naršyklės vartotojo gidą, kad sužinotumėte tinkamą būdą keisti slapukų nustatymus. Žinotina, kad naudojantis tokiais naršyklės nustatymais, kurie blokuoja slapukus (įskaitant būtinus slapukus), Jums gali iškilti problemų naudojantis visomis ar dalimi Svetainės funkcijų.

Daugiau informacijos apie slapukus ir jų veikimo principus galite rasti internete www.allaboutcookies.org .

Slapukai yra techninė priemonė šio pranešimo 3 skyriuje nurodytai techninei naršymo informacijai rinkti automatiniu būdu. Mes naudojame šių rūšių slapukus:

  • Sesijos slapukai. Mes naudojame sesijos slapukus, kad galėtumėte naudotis mūsų tinklalapiu;
  • Preferenciniai slapukai. Mes naudojame „Preferences Cookies“, kad prisimintumėte Jūsų nuostatas ir įvairius nustatymus (pvz., puslapio kalbą);
  • Apsaugos slapukai. Mes naudojame Saugumo slapukus saugumo tikslais;
  • Analitiniai slapukai. Mes naudojame analitinius slapukus, kad galėtumėme matyti mūsų Svetainės lankomumo statistiką, Jus dominančias temas ir galėtumėme pasiūlyti kokybišką, Jums aktualiausią informaciją.

Mūsų naudojamų slapukų sąrašas:

Slapuko tikslas Slapuko pavadinimas Duomenų tvarkymo tikslas Slapuko galiojimo laikas Naudojami duomenys
Privalomas interneto puslapio funkcionalumui užtikrinti PHPSESSID Interneto puslapio veikimui ir saugumui užtikrinti Pasibaigus naršymo sesijai

 

Privalomas interneto puslapio funkcionalumui užtikrinti switchmenu Interneto puslapio veikimui užtikrinti Pasibaigus naršymo sesijai
  cookie-save-select Sutikimo arba nesutikimo saugoti slapukus naršyklėje pasirinkimo išsaugojimas 1 metai  
Interneto puslapio lankomumo stebėsena 1P_JAR Stebėti interneto puslapio lankomumo statistikai 1 mėnuo Anoniminiai analitiniai duomenys
Interneto puslapio lankomumo stebėsena CONSENT Stebėti interneto puslapio lankomumo statistikai 24 mėnesiai Anoniminiai analitiniai duomenys, Google analytics slapukas
Interneto puslapio lankomumo stebėsena NID Stebėti interneto puslapio lankomumo statistikai 24 mėnesiai Anoniminiai analitiniai duomenys, Google analytics slapukas

 

  1. Kokią informaciją turėtumėt pateikti mums ir kodėl?

Kaip Svetainės ar Socialinio tinklo paskyros lankytojui, Jums nereikia mums pateikti jokios informacijos. Visa techninė informacija automatiškai surenkama naudojant standartines interneto naršymo technologijas (Jūsų naršyklės Svetainei pateikiamų užklausų analizę, slapukus ir pan.).

Jei pageidausite pasinaudoti Svetainės formomis, kurios skirtos pateikti mums paklausimus ar pasiūlymus, arba parašyti žinutę Svetainėje nurodytais kontaktiniais elektroninio pašto adresais, Jūs turėtumėte nurodyti savo:

  • identifikacinius duomenis (vardas, pavardė);
  • kontaktinius duomenis (telefonas, elektroninio pašto adresas);
  • savo paklausimą, skundą, prašymą.

Jūs taip pat turite galimybę savo nuožiūra pateikti papildomus duomenis, kuriuos laikote reikšmingais paklausimui, skundui, prašymui ar pasiūlymui. Nepateikus tam tikros informacijos, kuri mums yra reikalinga tinkamai atsakyti į Jūsų paklausimą, mes galime Jūsų paprašyti šią informaciją pateikti.

  1. Ar renkame informaciją apie Jus iš kitų šaltinių?

Mes nerenkame jokių Svetainės lankytojų duomenų iš kitų šaltinių.

  1. Kokiu teisiniu pagrindu mes renkame informaciją apie Jus?

Mes teisėtai renkame informaciją apie jus, nes:

  • mums reikalingi Jūsų asmens duomenys, kad galėtumėte teikti prieigą prie Svetainės, t. y. įvykdyti mūsų susitarimą ir leisti naršyti mūsų Svetainėje pagal Jūsų pageidavimą, o taip pat, kad galėtumėme atsakyti į Jūsų iniciatyva pateikiamus paklausimus, pasiūlymus dėl mūsų teikiamų paslaugų (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies b punktas);
  • Jūs sutikote, kad tvarkytumėme Jūsų asmens duomenis savo iniciatyva pateikdamas mums paklausimą, prašymą, skundą, kai tai nėra susiję su mūsų teikiamomis paslaugomis (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a punktas);
  • mums reikalingi Jūsų asmens duomenys, kad būtų laikomasi mūsų teisinių įsipareigojimų, išspręstume visus ginčus, kurie gali kilti su Jumis ar kitomis šalimis, ir užtikrintume savo teises, atsirandančias dėl visų tarp Jūsų ir mūsų arba tarp mūsų ir trečiųjų šalių sudarytų sutarčių (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies c punktas);
  • mums reikalingi Jūsų asmens duomenys, siekiant patobulinti mūsų Svetainę ir jos naudotojų patirtį, o taip pat, apsaugoti Svetainę nuo neteisėtos prieigos (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies f punktas).
  1. Ar naudojame Jūsų asmens duomenis automatiniam sprendimų priėmimui arba profiliavimui?

Ne.

  1. Su kuo dalinamės Jūsų asmens duomenimis, kam galime juos perduoti?

Tam tikrais atvejais mes galime atskleisti Jūsų informaciją kitiems, nei aukščiau aprašyta, subjektams:

  • mūsų paslaugų tiekėjams, kiek tai yra pagrįstai reikalinga Svetainės prieigos teikimui, palaikymui, kūrimui ir saugumo užtikrinimui;
  • mes taip pat galime atskleisti Jūsų asmens duomenis, jei toks atskleidimas yra būtinas norint laikytis mums taikomų teisinių įpareigojimų, teisinių pretenzijų nustatymui, vykdymui ar gynimui, tiek teismo procesuose, tiek administracinėse ar neteisminėse procedūrose;
  • Svetainėje pateikiamos nuorodos į mūsų paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“. Naudojantis trečiųjų šalių paslaugomis, pavyzdžiui, lankantis mūsų paskyroje „Facebook“ socialiniame tinkle, gali būti taikomos trečiųjų šalių sąlygos. Todėl naudojantis tokių trečiųjų šalių paslaugomis rekomenduojama susipažinti su jų taikomomis privatumo politikos nuostatomis ir kita pateikiama informacija. Jūs turite atkreipti dėmesį į tai, kad visą informaciją, kurią mums pateikiate socialinio tinklo priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuojame ne mes, o atitinkamo socialinio tinklo valdytojas;
  • taip pat atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius, ir kad mes nesame atsakingi už tokių interneto tinklalapių turinį ir/ar jų naudojamus privatumo politikos užtikrinimo metodus, todėl prieš pateikdamas(-a) kokią nors informaciją apie save kitame interneto tinklapyje turėtumėte susipažinti su atitinkamo interneto tinklalapio taisyklėmis, privatumo politika ir kita pateikiama informacija.
  1. Ar Jūsų asmens duomenys bus perduodami už Europos ekonominės erdvės ribų?

Ne.

  1. Kaip ilgai saugosime informaciją apie Jus ir kokias saugumo priemones taikome?

Jūsų pateiktų paklausimų, pasiūlymų informaciją saugome Lietuvos vyriausiojo archyvaro nustatytais dokumentų saugojimo terminais.

Techninė automatiškai renkama informacija apie lankytojo įrenginį (-ius) ir naršymą saugoma 5 punkte slapukų sąraše nurodytais terminais.

Tvarkydami ir saugodami asmens duomenis, mes įgyvendiname organizacines ir technines priemones, kurios užtikrina asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

  1. Kokios Jūsų teisės?

Jūs turite šias teises asmens duomenų apsaugos srityje:

  • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus;
  • Pateikti prašymą ištaisyti turimus duomenis apie Jus;
  • Pateikti prašymą ištrinti turimus duomenis apie Jus („teisė būti pamirštam“);
  • Pateikti prašymą apriboti prieigą prie turimų duomenų apie Jus ar juos ištrinti;
  • Ginčyti Jūsų duomenų rinkimą, naudojimą ir saugojimą mūsų įmonėje;
  • Pateikti prašymą perkelti Jūsų duomenis į kitą įstaigą, įmonę;
  • Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Prašome atkreipti dėmesį, jog šioms teisėms taikomos įstatymų numatytos sąlygos ir išimtys.

Jeigu Jūs norite pasinaudoti savo turimomis teisėmis prašome kreiptis į mūsų kontaktinį asmenį kaip nurodyta 15 punkte.

  1. Kaip informuosime apie Politikos pakeitimus?

Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šią privatumo politiką. Tokia atnaujinta ar pakeista privatumo politika įsigalios nuo jos paskelbimo mūsų Svetainėje dienos. Jums reikėtų kartais patikrinti ją ir įsitikinti, kad Jus tenkina aktuali privatumo politikos versija.

Atnaujinę privatumo politiką, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus, paskelbdami juos Interneto svetainėje. Galite pasižiūrėti į datą „Atnaujinimo data“, kuri nurodoma apačioje, norėdami sužinoti, kada privatumo politika atnaujinta paskutinį kartą.

  1. Kaip galime Jums padėti?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, įstaigoje yra paskirtas kontaktinis asmuo, kuris gali Jums padėti, todėl Jūs galite rašyti laiškus el. paštu svdcentras@gmail.com arba raštišką prašymą įteikti atsakingam įstaigos darbuotojui, arba atsiųsti jį paštu į Skuodo socialinių paslaugų šeimai centrą, Šatrijos g. 3-2, LT-98120 Skuodas, arba kreiptis į mūsų įstaigos duomenų apsaugos pareigūną el. paštu paslaugos.dap@gmail.com.

Dalintis

Paskelbta: 2020 13 spalio | Atnaujinta: 2020 13 spalio